Menu

  • Dienoraštis
  • Knygos
  • Raugykla Nr.5
  • Iš ūkio
  • Iš miško

Copyright Samanotas 2019

logo

Aštrios raugintos voveraitės

July 14, 2022 0 comments Article Uncategorized

Lepeškų dabar – nors vežimu vežk. Net aš, nemėgstanti grybauti už pinigus, priduodu vieną kitą krepšį, kad galėčiau nupirkti naujagimiams ančiukams “kombikormo”. Bet priduodu tik tada, kai jas kasdien valgome, kai užpilu aliejumi reikiamą kiekį žiemai ir kai užraugiu bent 5 litrų kibiriuką. Aštrios raugintos voveraitės yra tikras delikatesas ir grožis, jos tiesiog šviečia ant žiemos stalo. Jų saldumas puikiai dera su imbiero aitrumu ir čilių aštrumu. O jei nemėgstate šių prieskonių, tiesiog nedėkite, ir taip jos nuostabios.

Reikės:

1 kg voveraičių

35-40 gr druskos

kelių česnako skiltelių

imbiero šaknies gabalėlio

saujelės garstyčių grūdų

a.š. čili pipirų dribsnių

keletos baltųjų pipirų grūdelių

lauro lapų

krienų, juodųjų serbentų, vyšnių ir ąžuolų lapų

Voveraites perrenkame, nuvalome, bet neplauname, kad neprisigertų vandens. Taip nutikus rauginys atsiskiedžia ir gali sugesti. Jei neištveriate neplovę, tiesiog padauginkite druskos. O kad save paguostumėte, prisiminkite, kad nuplauti galėsite prieš valgant. Grybus sudedame į didelį dubenį, ten pat metame visus prieskonius, druską ir atsargiai maišome rankomis, kol grybai pradeda suglebti ir atsiranda skysčio. Dubenį paliekame kambario temperatūroje keletui valandų ar net per naktį. Paruošiame rauginimo indą, į apačią dedame kelis ąžuolo, serbentų ar vyšnių lapus, česnako skilteles ir sudedame grybus, paviršių uždengiame kitais lapais, paslegiame. Kambario temperatūroje rauginame 1-2 dienas, o vėliau nešame į vėsų rūsį ir baigiame rauginti ten. Ragauti geriausiai po mėnesio ar poros.

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Print

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

  • Kelmučiai, kirtimai ir naujovės…
  • Progresas ar regresas?
  • Sezono pabaigos rauginių statinė
  • Priklausomybės…
  • Viskas tik į gerą…

Categories

  • Kokteiliai
  • Raugai
  • Sūriai
  • Uncategorized
  • Virtuvė

Krepšelis

Naujienlaiškio prenumerata

Krepšelis

Informacija pirkėjui

  • Mano paskyra
  • Užsakymai ir pristatymas
  • Susisiekime

Parduotuvė

  • Iš miško
  • Iš ūkio
  • Knygos
  • Raugykla Nr.5

Naujienlaiškio prenumerata

Copyright Samanotas 2019